هدف بعدی شاخص چیست ؟

  
از تکنیکال تا فاندامنتال شاخص
در مقطع فعلی بررسی روند شاخص بورس نه تنها از جنبه تکنیکالی بلکه از بعد بنیادی نیز حائز اهمیت است چراکه در روند تکنیکالی نیز پس از پشت سرگذاشتن هدف های اصلی و رکوردزنی های پی در پی پیش بینی حرکت های بعدی قیمت ها اندکی دشوار خواهد شد و اینجاست که تحلیل بنیادی شرایط می تواند تعیین کننده ادامه رشد قیمت ها و به تبع آن شاخص کل باشد.
از ابتدای سال جاری تاکنون اغلب کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه خبر از صعود شاخص تا مرز 70 هزار تا 75 هزار واحدی می دادند.

براساس گزارش بورس نیوز، شاید افق 70 هزار واحدی برای شاخص 38 هزار واحدی در ابتدای سال جاری افقی بلند و روشن بود اما اکنون که این نماگر اقتصادی با صعود خود از قله 60 هزار واحدی نیز عبور کرده و در آستانه ورود به محدوده 70 هزار واحدی است، باید دید آیا باز هم تحلیلگران به ادامه رشد آن امیدوارند؟ آیا افزایش دوباره شاخص کل با توجه به وضع اقتصادی در کشور، تا پایان امسال امری منطقی است یا اینکه ادامه این صعود به معنای حبابی شدن قیمت ها در بازار سرمایه است؟ اگر ادامه رشد شاخص امری منطقی است، این صعود تا کجا پیش خواهد داشت؟ شاید پاسخ به این سوال و تعیین حرکت های بعدی نماگر بورس از مقطع کنونی به بعد به دلیل رشد نسبی آن، اندکی سخت تر از برآوردهای صورت گرفته در ابتدای سال تاکنون باشد.

در همین ارتباط مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارند در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: در مقطع فعلی بررسی روند شاخص بورس نه تنها از جنبه تکنیکالی بلکه از بعد بنیادی نیز حائز اهمیت است چراکه در روند تکنیکالی نیز پس از پشت سرگذاشتن هدف های اصلی و رکوردزنی های پی در پی پیش بینی حرکت های بعدی قیمت ها اندکی دشوار خواهد شد و اینجاست که تحلیل بنیادی شرایط می تواند تعیین کننده ادامه رشد قیمت ها و به تبع آن شاخص کل باشد.

آیا رشد شاخص منطقی است؟

علی دهدشتی در بررسی های خود از نگاه بنیادی عنوان کرد: آنچه در وهله اول باید به آن پرداخت این است که دلیل رشد حدود 80 درصدی نماگر بورس با وجود وضعیت اقتصادی نامناسب کشور از ابتدای سال جاری تاکنون چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، بالا رفتن قیمت ارز و از سوی دیگر رشد قیمت های جهانی اغلب محصولات صادراتی طی سال گذشته باعث شد تا سودآوری شرکت ها با رشد فزآینده ای رو به صعود بگذارند، همین موضوع موجب شد تا P/E اغلب سهام با وجود بالا رفتن های پی در پی، هر بار با اعلام و رشد سودآوری شرکت ها تعدیل شده و بار دیگر فرصتی برای صعود پیدا کند.

از سوی دیگر طی سال جاری به دلیل بالا بودن نرخ ارز نسبت به میانگین قیمت های 2700 تا 2800 تومان در سال گذشته، شرکت های صادرات محور همچنان از توانایی رشد سودآوری برخوردار هستند بنابراین کسب بازدهی حدود 80 درصدی توسط شاخص کل با عنایت به میزان کاهش ارزش پول ملی امری بسیار منطقی بوده و به هیچ وجه نشان دهنده حبابی شدن قیمت ها نیست.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: چه بسا در صنایع لیدر بازار که عمدتاً از پتانسیل های خوبی برای رشد سودآوری برخوردارند انتظار افزایش P/E سهام و رشد قیمت ها تا پایان سال جاری انتظاری معقول و منطقی باشد.

میزان ظرفیت شاخص برای رشد تا کجاست؟

با عنایت به همه مطالب عنوان شده، سوال بعدی این جاست، اکنون که به زعم تحلیلگران رشد 80 درصدی شاخص کل از ابتدای سال تاکنون امری منطقی بوده و از این پس نیز در برخی از صنایع می توان ادامه رشد قیمت ها را شاهد بود، این صعود تا کجا ادامه خواهد یافت؟ در چه محدوده ای می توان گفت ظرفیت شاخص برای رشد پرشده و نیازمند تعدیل قیمت ها هستیم؟

از دیدگاه بنیادی اگر معتقد به رشد 20 درصدی سودآوری شرکت ها در نیمه دوم امسال باشیم به نظر می رسد شاخص کل توانایی صعود تا محدوده 74 هزار واحدی را نیز داشته باشد. حال آنکه از جنبه تکنیکالی نیز حرکت شاخص به شرح نمودارهای ذیل می باشد.

دهدشتی ادامه داد: همانطور که از نمودارهای فوق پیداست شاخص کل با حرکت در یک موج ABC اکنون در موج C صعودی قرار دارد و در شرف شکستن اولین مقاومت خود بر روی خط 138.2 درصد فیبوناچی است. در صورت عبور شاخص از مقاومت مذکور هدف 71 هزار و 500 واحدی در انتظار آن است.

از سوی دیگر شاخص RSI نیز نشان دهنده وجود فضای رشد و فاصله مناسب شاخص تا اشباع شدن بازار از خریداران است به گونه ای در این پارامتر نیز شاهد وجود مقاومتی در محدوده حدود RSI 85 هستیم که با عبور از آن دست این نماگر اقتصادی به محدوده 72 هزار و 500 واحدی خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارند در خاتمه گفت: مجموع مطالب عنوان شده حاکی از حرکت قیمت ها در بازار سرمایه همسو با گزارش های شرکت ها و پتانسیل آنها برای رشد سودآوری است بنابراین دستیابی به اهداف 72 هزار تا 74 هزار واحدی برای شاخص محتمل بوده حال آنکه برای تعیین حرکت های بعدی آن نیازمند گذر زمان و مشخص شدن وضعیت آینده هستیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد