طرح احداث شرکت پتروشیمی شازند( اراک ) در سال 1363 توسط شورای عالی اقتصاد تصویب شد و در سال 1368 عملیات اجرایی فاز اول آن آغازگردید و در سال 1372 ، درمدار تولید قرار گرفت. در حال حاضر این شرکت با سوابق و تجربیاتی که در بازار این صنعت دارد، توانایی تولید بیش از 1 میلیون و 800 هزار تن محصول میانی و نهایی از انواع پلیمری، شیمیایی و جانبی را داردکه با تلاش مجدانه در سال 1391 توانست در میان 100 شرکت برتر کشور جایگاه 53 را با 3 پله صعود نسبت به سال گذشته به خود اختصاص دهد.
حفظ ارزش ها و سرمایه های انسانی و احترام به شئون همه کارکنان و ارتقاء سطح زندگی همکاران محترم در کنار افزایش ارزش و سود هر سهم در سرلوحه اهداف مدیریت قرار دارد، بدیهی است هر حرکت سازنده در این شرکت، نیاز به همکاری همه جانبه دارد که مدیریت و کارکنان شرکت تلاش خواهند نمود با برنامه ریزی و آینده نگری، در سرنوشت سازمان خود اثرگذار بوده و بگونه ای عمل نمایند که جایگاه این شرکت در عرصه صنعت پتروشیمی مانند همیشه ممتاز باشد.
اهم فعالیت
های در نظر گرفته شده برای سال 1392
- آغاز پیاده سازی پروژه سامانه نرم افزاری مدیریت ارتباط با مشتری در راستای اهداف استراتژیک سازمان و مشتری مداری
- بازاریابی محصولات جدید جهت افزایش ارزش افزوده و سهم بازار و شناسایی بازارهای بالقوه
- حضور فعال وموثر در بازارهای کشورهای همسایه که ارزش افزوده بیشتری برای شرکت دارند
- توسعه سهم بازار محصول پلی پروپیلن در کشورهای آسیای میانه
- افزایش سهم حمل ریلی و همچنین حمل فله در محموله های صادراتی
- افزایش سهم فروش محصولات ویژه پلی پروپیلن و دیگر محصولات سفارشی برای مشتریان خاص
- تقویت واحد تحقیقات بازار و واحد خدمات مهندسی فروش
- همراهی و هماهنگی کامل با سیاست های اجرایی دولت خدمتگزار در خصوص تولید و فروش محصولات خاص و استراتژیک در جهت تأمین حداکثر نیاز بازار داخلی
- تغییر روش فروش ، خاتمه فروشهای قراردادی و بلند مدت و تأکید بر فروش های حواله ای در راستای تعدیل عادلانه قیمتها در زمان های مقتضی و افزایش سودآوری
- ایجاد تمهیدات مورد نیاز برای فروش اینترنتی محصولات به جهت ارتباط مناسب و مستقیم با مشتری و تسهیل عملیات فروش
- تجهیز و توسعه بخش تحقیقات بازار به منظور شناسایی بازارهای هدف جدید ، بررسی و تجزیه و تحلیل نیاز آنها و پیش بینی تحولات آتی بازار و قیمت های جهانی و منطقه ای محصولات
طرحهای توسعه در دست اقدام شرکت پتروشیمی شازند
1-طرح توسعه واحد LLDPE : ادامه پیگیریهای لازم برای اجرا (تکمیل) طرح توسعه واحد LLDPE به منظور افزایش ظرفیت از 60 هزار تن به 75 هزار تن و امکان تولید گریدهایی با ارزش افزوده بیشتر. شایان ذکراست به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، راه اندازی پروژه با تأخیر مواجه گردیده است.
2-پیگیری احداث مخازن سه گانه 5،000 تنی و دو مخزن 7،000 تنی صادراتی جهت محصولات، الکل ها ، ترکیبات آلی نیتروژن دار و اتیلن گلایکولها در ماهشهر. شایان ذکر است تکمیل و راه اندازی مخازن مذکور باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه اجاره مخازن صادراتی و همچنین انعطاف پذیری در فرآیند
3-با توجه به راه اندازی واحد جدید هیدروژناسیون ، در حال حاضر قابلیت تبدیل سالانه 52000 تن ترکیبات اشباع نشده چهارکربنه و تولید 65000 تن بوتان به منظور جایگزینی بخشی از خوراک الفین ایجاد شده است ، با عنایت به تغییرات قیمت اولیه خوراک ، مذاکرات با مبادی تأمین کننده جهت تحویل خوراک با قیمت اقتصادی در جریان است.
4-طرح احداث مخازن کروی جهت ذخیره C4‐CUTعملکرد شاراک در سال 1391
پتروشیمی شازند در سال مالی منتهی به 1391/09/30 موفق به دستیابی افزایش 202 درصدی سود عملیاتی هر سهم نسبت به سال مالی گذشته شده است .
برنامه های آتی شاراک :
در سال 92 از محل سود حاصل از فعالیت های شرکت پلی پروپیلن جم، درآمد قابل توجهی در صورتهای مالی "شاراک" در نظرگرفته خواهد شد و از این بابت سودآوری سال مالی جاری شرکت را با تعدیل مثبت همراه خواهد کرد.
شرکت پتروشیمی شازند برنامه تولید یخ خشک با استفاده از دانش فنی روز را دارد که اجرای این برنامه نیز می تواند سود سال 92 "شاراک" را حدود 10 میلیارد تومان افزایش دهد.
پتروشیمی شازند دارای نیروگاه برق به ظرفیت تولیدی 120 مگا وات است که برق مصرفی این مجتمع تنها 60 مگاوات آن را شامل می شود و قرار است در سال جاری مابقی برق تولیدی این نیروگاه را از طریق بورس انرژی به وزارت نیرو به فروش برساند.
از دیگر برنامه های "شاراک" در سال جاری، استفاده از گاز LPG و دیگر گاز ها به جای خوراک نفتا است. چرا که قیمت این گازها در مقایسه با بهای خوراک نفتا کمتر بوده و استفاده از آنها صرفه اقتصادی دارد.
از طرفی شنیده شده کاهش نرخ خوراک مایع و افزایش تخفیف 5 درصدی به 10 درصد طی دو ماه آینده، برای سهامی چون فارس و شاراک و جم می تواند به جهش سودآوری این شرکتها بیانجامد. صف خرید سنگین فارس در این راستا ارزیابی شده است البته شاراک تعدیلات خود را قبلا" پیش خور کرده است ولیکن این سهم دورنمای خوبی خواهد داشت
بررسی روند قیمتی شاراک :
شاراک : نمودار قیمت را در تایم هفتگی مشاهده می نمایید . قیمت قبلا امواج ۱ و ۲ را به پایان رسانده و اکنون در موج ۳ صعودی قرار دارد . در موج ۳ نیز ریز موجهای ۱ الی ۴ به پایان رسیده و اکنون در ریز موج ۵ قرار داریم تا موج ۳ صعودی کامل شود . بر اساس سطوح فیبوناچی اگر چون ریز موج ۳ گسترش نیافته است بنابراین ریز موج ۵ می تواند گسترش یابد که این گسترش در این مرحله می تواند تا سطح ۲۶۱٫۸ فیبو ادامه یابد . این سطح در قیمت ۲۰۰۰ تومان است که بعنوان مقاومت برای قیمت محسوب می گردد . البته باید در نظر داشت که درصورتی که قیمت با قدرت از مقاومت خود عبور نماید ریز موج ۵ می تواند گسترش بیشتری یابد ( به خاطر داشته باشید که چون در ریز موج ۵ قرار داریم این موج هر لحظه امکان دارد به اتمام برسد)