دلتای دلم پر از ملال است / از بس که به زیر رادیکال است
بر ما چه که گوش خر دراز است / یا چشم وزغ همیشه باز است
تاریخ که درس مرده خوانیست / از دم کلک است و حقه بازیست
....
برای ما که بازار بورس و خرده سرمایه ای داریم , سیاست را باید به سیاسیون بسپاریم و تفسیر درست ما باعث سود و زیانمان است.
لذا هدف از کلیه حرفهای فوق نتیجه گیری است .
هر کشوری که دارای تولید فولاد بالاتری است , از نظر صنعتی پییشرف های خوبی دارد و کشور هایی مثل ایران دارای صنعت نفت به عنوان صنعت مادر هستند و لذا باید بر 4 صنعت بنگریم :
فولاد : از افزایش تولید متنفع خواهند شد و از کاهش قیمت دلار ( تعیین قیمت محصولات بر اساس قیمت جهانی با دلار است ) ضرر می بینند - در کل روند مثبت با شیب ملایمی خواهند شد.
معدن : بخشی از فروش معادن به کشور های چین - هند با رونق همراهند و بخشی هم به فولادی ها فروش دارند و با تسهیل حمل و نقل و افزایش صادرات بسیار وضعیت خوبی پیدا می کنند . باید مراقب دولت بود که به انها هزینه تحمیل نکنند.
پالایشی ها : تقریبا همیشه روند مثبتی دارند ولی به جرات می توان گفت وضعیت آنها چندان تغییر نمی کند . صادراتشان را در بدترین حالت انجام داده اند ولیکن طرح های توسعه ای شان را تسهیل می کند و روند دلار هم بر آنها تاثیر مثبت دارد.
باید توجه داشت در صورت بالا ماندن دلار , در سالهای آینده هزینه های آنها افزایش می یابد.
پتروشیمی : بهترین صنایع در کل بازار با چشم اندازی بسیار عالی است و کاهش تحریم ها بسیار بر آنها اثر مثبت دارد و هزینه های انها کاهش و صادرات آنها افزایش خواهد یافت. دلار همبا توجه به ارزش افزوده بالا در این صنایع , نمی تواند روند مثبت آنها را تحت تاثیر قرار دهد. بهترین صنایع در حال و آینده این صنعت می باشد.
خودرو : ذات خودرو سازان ایرانی با رانت و عدم کفایت صنعتی انهاست و ورود هر رقیب جدید می تواند آنها را با مشکل روبرو کند. کند بودن و عدم کیفیت محصولاتشان از ضعف های عمده آنهاست و عدم مدیریت صحیح در آنها می تواند آنها را به سرعت زمین گیر کند. بدون حمایت دولت ورشکسته اند. لذا مثل قبل به مسیر خود ادامه می دهند و بابت اشتغالزایی که ایجاد می کنند از دولت حمایت می گیرند و دولت هم به آنها باج می دهد.
موفق باشید
پیش بینی می گردد افت بعدی شاخص در زمانی اتفاق می افتد که دلار نزولی گردد که زیاد دور نیست.