بازار یکشنبه و هجوم فروشندگان اعتباری

  

  با اتمام ساعات معاملات روز یکشنبه 92.08.26 شاخص بازار اول ( تالار اصلی ) با 512 واحد کاهش به رقم 56150 واحد رسید. عکس این وضعیت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعی) شاهد هستیم بطوریکه شاخص تالار فرعی در این روز با ثبت 39 واحد افزایش عدد 155003 واحد را تجربه کرد. شاخص کل نیز در روز جاری با 458 واحد افت به رقم 77214 واحد رسید.

گفتنی است ارزش کل معاملات این روز به رقم 3542 میلیارد ریال رسید.

همچنین در این روز صنایع پتروشیمی خراسان با 165 واحد افزایش شاخص، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل پالایش نفت بندرعباس با 160 واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

به گزارش بورس نیوز، فرا رسیدن زمان تسویه اعتباری ماهانه کارگزاران با مشتریان، از امروز هجوم فروشندگان سهام را در پی داشت و حجم عرضه ها را در تالار شیشه ای شدت بخشید.

بدین ترتیب رسیدن به روزهای پایانی ماه جاری، همزمان با انتشار خبر تحریم دوباره هفت شرکت و بانک ایرانی توسط اتحادیه اروپا بر روند نزولی شاخص کل و به صف فروش رفتن اغلب سهام تأثیر مضاعف اعمال کرد.

خبر اعمال دوباره تحریم های اروپایی در حالی منتشر شد که طی روز جاری نهاوندیان از رسیدن اخبار خوش هسته ای در آینده ای نزدیک خبر داد هر چند به نظر می رسد بازار طی سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری به پیشواز دور بعدی مذاکرات ایران با گروه 1+5 برود.

اما حجم بالای عرضه سهام، شاخص سبز رنگ ابتدای معاملات صبح امروز را سربه زیر کرد تا در نهایت این نماگر بورسی 458 واحد رو به پایین گام بردارد.

حضور عرضه کنندگان سهام اعتباری در حالی از امروز شروع شده و تا آخر هفته قابل مشاهده خواهد بود که گروه های پالایشی و بانکی و نیز سهامی همچون "حکشتی" بیشترین آثار را در قرار گرفتن شاخص کل بر مسیر سراشیبی اعمال کردند.

بطوریکه پالایش نفت بندرعباس پس از معامله حدود هشت میلیون سهمی با پایداری صف 4.5 میلیونی فروشندگان به روز کاری خود پایان داد و سایر نمادهای گروه نیز به پیروی از "شبندر" حرکت خود را در مدار نزولی ادامه دادند. به اعتقاد اهالی تالار شکل گیری روندی قطعی در گروه مذکور در صورت عدم انتشار اخبار جدید بعید به نظر می رسد، چنانچه این روزها تنها رفتارهای نوسان گیری در سهام این گروه قابل مشاهده است.

در گروه بانکی نیز بانک صادرات با معامله نزدیک به 67 میلیون سهمی با فشار عرضه کنندگان در دامنه نوسان منفی قیمت ها مواجه بود و همزمان با آن سایر نمادهای بانکی نیز در مدار نزولی قیمت ها عرضه سهام خود را توسط سهامداران نظاره کردند.

سهام "حکشتی" نیز با انتشار خبر اعمال تحریم های جدید علیه این شرکت بورسی از زبان مدیر عامل به صف فروش نشست و حجم عرضه ها در این نماد چنان بود که پس از معامله بیش از 15.5 میلیونی سهام آن، صف فروشندگان در نماد مذکور به قوت خود باقی ماند.

گروه خودروسازان اما در حالی در مقایسه با سایر گروه ها معاملات بهتری را دنبال کردند که در میان آنها "خودرو" با شکل گیری صف فروشندگان مواجه بود. حال آنکه سهام "ورنا" با شایعات مطرح شده پیرامون برنامه واگذاری بلوکی سهام ایران خودرو و انتظار برای افزایش سود این شرکت سرمایه گذاری چندان عرضه نشد، بطوریکه سهامداران "ورنا" طی معاملات امروز بیش از 37 میلیون تقاضای خرید سرمایه گذاران جدید را در این نماد بی پاسخ گذاشتند.

البته برخی منابع خبری نیز دریافت وام 1.5 میلیارد دلاری توسط خودروسازان را اعلام کردند که این نیز به نوبه خود در تداوم رونق معاملاتی گروه چندان بی تأثیر نبود تا طی روز جاری نیز همچنان سرمایه گذاران برای خرید سهام خودرویی از خود اقبال نشان دهند.

همچنین گروه پتروشیمی گرچه مدار منفی قیمت سهام خود را همانند کلیت بازار پیگیر بودند، اما افزایش نرخ اوره از 317 به 322 دلار، امروز تولیدکنندگان این محصول صادراتی را در حالی خوشحال کرد که آمارهای صادرات هفته های اخیر این محصول نیز حاکی از روند رو به رشد آن است و این خبر برای سهامداران پتروشیمی پردیس، خراسانف کرمانشاه و شیراز بیش از همه خوشحال کننده بوده که "شپدیس" در میان چهار تولیدکننده اوره در بورس معاملات بهتری را شاهد بود تا برخلاف کلیت منفی گروه، با رشد قیمت سهم معاملات روزانه خود را پایان دهد.

در گروه سیمانی نیز "سفارس" در کنار داد و ستد هشت میلیون سهمی و پایداری صف 10.5 میلیونی خریداران لیدر گروه بود. در این شرایط خبر احتمال افزایش 10 درصدی قیمت سیمان در بازار داخلی نیز اعلام شده که به نظر می رسد اقدام مذکور در راستای تقسیط بدهی ارزی کارخانجات سیمانی با نرخ ارز مبادله ای باشد.

در گروه ساختمانی نیز امروز "وساخت" پیشتاز بود و 42 میلیون سهام به متقاضیان در صف نشسته واگذار شد، هرچند در پایان روز حدود هشت میلیون تقاضای خرید این سهم در سیستم معاملاتی بی پاسخ باقی ماند. عمده نمادهای ساختمانی نیز همین رویه را در مدار مثبت حداکثری دنبال کردند و تعداد معدودی از سهام این گروه با افت قیمت مواجه شدند.

در مجموع بورس همانطور که گفته شد با حجم بالای عرضه ها و هجوم سهامداران برای فروش سهام پایان یافت.

در پایان این گزارش می افزاید، بازار قراردادهای آتی سکه طلا در بورس کالا هم اکنون روندی متعادل و منفی را در تمامی سررسیدها دنبال می کند و پیش بینی معامله گران از قیمت سکه تحویل اسفند ماه 92 به یک میلیون و 14 هزار تومان کاهش یافته است.

در بازار آزاد نیز هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به قیمت 935 هزار تومان و هر دلار آمریکا به بهای 3010 تومان خرید و فروش می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد